Hart Problemen

  


Het onderzoeken van hartklachten en het behandelen hiervan is ingewikkeld .Echografisch onderzoek,van het hart moet uitgevoerd worden door iemand met voldoende ervaring, en (indien nodig) moet de dosering van een hartmedicijn of een combinatie van medicijnen worden afgestemd worden op het individu.

Een ruisje op het hart kan betekenen dat er ernstige afwijkingen zijn aan het hart, maar het kan ook een onschuldige toevalsbevinding zijn.
Veel puppen hebben bij de eerste controle door de dierenarts een ruisje (puppy ruis) dit is meestal bij de tweede/derde controle helemaal verdwenen.
De redenen voor het ruisje kunnen zijn,stress van de pup waardoor hij een verhoogde hartslag heeft,bloedarmoede doordat ze nog niet volledig vast voedsel eten.
Naarmate de puppen ouder worden en ze dus goed eten,al wat meer meegemaakt hebben waardoor ze niet zo gevoelig voor stress meer zijn, zie je meestal dat het "ruisje" verdwenen is.
Hebben de puppen toch een ernstige hart afwijking dan merk je dit meestal wel aan de pup.
De pup is zwak, groeit niet goed is snel moe en heeft een verminderde eetlust.

Een aangeboren afwijking die vroegtijdig wordt gediagnosticeerd en behandeld, kan onherstelbare schade voorkomen. Een verdikte hartwand wordt soms veroorzaakt door een hoge bloeddruk , nierproblemen of door schildklierproblemen.

Een gezond hart kan onregelmatig kloppen, maar hartritmestoornissen kunnen ook levensbedreigend zijn. Dieren met hartfalen kunnen hoesten en vocht vasthouden en behoeven adequate behandeling. Hartaandoeningen gaan in de meeste gevallen nooit meer over. Maar er zijn steeds meer goede hartmedicijnen en ingrepen mogelijk waarbij uw hond een zo gezond en leuk mogelijk leven kan lijden.


De Volgende symptomen kunnen wijzen op een hartaandoening
0 Hoesten
0 Zwakte
0 Verminderd inspanningsvermogen
0 Moeilijkheden met ademhalen
0 Verminderde eetlust
0 Gewichtsverlies
0 Niet genoeg groeien, bij pups en jonge honden
0 Gezwollen buik
0 Ernstige vermoeidheid of ineenzakken